Om Preben

Sejlfotos

Printet på akryl til ophæng

Min historie

Som født og opvokset på Bornholm, har havet altid været en del af mig. Allerede i skoletiden sejlede jeg, mellem Rønne og København, med ”M/S Rotna” hvor jeg solgte is i weekenden.

 

Mine første ”sømandsfolder” slog jeg på “66”-bådene mellem Rønne og København, dernæst på “M/S Vibeke Mærsk”, som sejlede mellem USA og Vestafrika, og ”M/T Tove Mærsk” der sejlede med råolie fra Venezuela til Liverpool, England.

 

Efter aftjent værnepligt ved Gardehusar Regimentet blev jeg i 1965 forhyret som steward på ”M/S Oslofjord”, Norsk Amerika Linje, i rute mellem Skandinavien og New York samt 4 krydstogter i Caribien, afsluttende med 2 måneders krydstogt Middelhavet rundt.

 

Kapsejladsen Whitbread Round the World Race 1977/78 blev en stærk motivation til at fotograferer og skrive om havkapsejladser. Min debut som freelancefotograf og -journalist, blev “Whitbread Round The World Race 1981/82”, (nu “Volvo Ocean Race”).

Jeg fløj til hver anløbshavn og sendte artikler og fotos hjem, hvor “Bådnyt” var den store aftager, samt Båtnyt i Sverige og norske ”Seilas og Båtliv”.

Fra 1989 kunne mine fotos og artikler også findes i bådmagasinerne “Showboats International" og “Boat International" USA - et spring fra de skandinaviske og nordeuropæiske bådblade. Siden blev det til talrige, forskellige kapsejladser, hovedsageligt i udlandet. Senest America’s Cup 2013, i San Francisco, samt Volvo Ocean Race med start i Alicante 2017.

 

På baggrund af mine mange ”opgaver” blev jeg opfordret af et amerikansk forlag til at udgive en bog om datidens største kapsejladsbåde under IOR-reglen (International Offshore Rule).

 

I 1990 udgav jeg bogen “Maxi – The Ultimate Racing Experience” i USA, der senere også udkom i Tyskland. Bogen omhandler, de på det tidspunkt, 15 største privatejede kapsejladsbåde, samt de 15 største sponsorerede deltagende både fra “Whitbread Round The World Race” i 1989/90.

 

Venlig hilsen

 

Preben Nyeland

Preben Nyeland

Sejlfoto

 

Mine sejlfoto forefindes alle i digitalt format.

Nogle ganske få er blevet fremstillet på ”DiaMount® 3mm - Plexiglas på Dibond”, eller lignende materiale, i forskellige størrelser. Se prisliste for de forskellige valgte kvaliteter.

Alle disse fotoer er klar til salg og til udstilling.

 

Kontakt mig:

 

E-mail: preben@nyeland.net

Telefon: +45 30 51 10 04

© Copyright. All Rights Reserved.

Salg og Udstilling:

 

Alle fotos på hjemmesiden, og mange flere, er til salg på nogle af de forskellige materialer der i dag forefindes:

--> Canvas – Lamineret 1– DiaMount® Plexiglas – Chroma® Luxe – (HD metal print).

 

Udstilling er også en mulighed.